16 важни играчки за едно дете

Винаги покупката на една играчка дете, е добър избор, стига да е направена правилно.
Много от тях имат добра стойност за развитието на едно дете. Трябва да знаете, че има основни играчки, които една добре заредена стая за игра трябва да има, за да насърчи развитието на децата.
Следва моят списък с основна дузина за момичета и момчета от предучилищна възраст до около 8 -годишна възраст.
Ще откриете, че повечето качествени програми за грижи за деца, предучилищни и детски градини имат всички тези играчки.
Ако детето ви прекарва голяма част от деня в такава обстановка, не се притеснявайте да имате всичко у дома. Ако трябваше да избера само три елемента от списъка, за да гарантирам конструктивна игра на закрито у дома, щях да взема блоковите единици, животните и художествените неща.

Допитах се и до експерите от сайта igra4ka.bg и заедно съзададохме този списък:

Забавлявай се!

Списъкът на най -важните играчки на Мария:

 1. Единични блокове. Обикновени дървени блокове (много от тях) в достатъчно размери, за да насърчат часовете на строителство, сами и с други.
 2. Лего или друга манипулативна играчка, която насърчава развитието на фини двигателни умения и креативност.
 3. Бебешки кукли и няколко основни промени в облеклото. Нищо фантастично. Не съм луд по куклите, които пълзят, ядат, казват нещо и т.н. Те обикновено се чупят твърде лесно и намаляват количеството креативност, необходимо за игра с тях, с каквото и да правят. Предлагам да имате в игралната стая кукли с различни тонове на кожата. Когато децата обичат куклите си, те практикуват любящи хора, които изглеждат различно от себе си.
 4. Играйте кухненски неща и кутия с инструменти – и двете играчки за двата пола. Децата обичат да имитират своите родители и други възрастни около тях и тяхната игра им помага да се чувстват комфортно да правят много различни неща.
 5. Рокли- шалове, шапки, маски за животни, трико. Погледнете в гардеробите си или в местния магазин на Армията на спасението и съберете кутия, пълна с неща за часове творческа игра.
 6. Колекция от здрави каучукови или пластмасови животни (селскостопански животни, животни от зоологическа градина и определено динозаври) и няколко превозни средства, мащабирани за работа с блоковете . Децата ви ще прекарват часове в правене на ферми, зоологически градини и драматични сцени.
 7. Художествени неща. Много от това. Резачки за тесто и бисквитки, набити пастели и хартия за малки деца. По -големите деца обичат лепило, блясък, ножици за безопасност и много цветове хартия.
 8. Боя за пръсти. Всяко дете заслужава да бъде разхвърляно от време на време. Можете също така да включите евтина пластмасова покривка, която да поставите на пода, когато е време за боядисване с пръсти.
 9. Нещо за създаване на ритми и музика. Тенджера и лъжица са подходящи за деца под две години. Звънене на камбани за малкото дете. Нещо по -сложно като арфа за палци за по -стари.
 10. Здрава къща за кукли с някои основни мебели и издръжливи кукли за кукли, които представляват всички във вашето семейство. Къщата трябва да е достатъчно голяма и достатъчно отворена, за да могат децата наистина да влязат там и да играят. (Не се изненадвайте, ако понякога откриете там динозавъра или зоопарка.) Не е нужно да вземате втора ипотека, за да купите една от онези скъпи дървени къщи. Това може да бъде забавен семеен проект. Намерете няколко здрави кутии за стаи, изрежете прозорци и врати, украсете стените и сложете парче плат за килим. Малки кутии, капаци на буркани, някои тъкани и парчета дърво могат лесно да се трансформират в мебели. Куклите могат да бъдат направени от старомодни прищепки. Дори и да не сте креативен тип, не забравяйте, че вашите деца са такива.
 11. Всичко, което насърчава физическите упражнения : скачане на въжета, топки, основно спортно оборудване, кънки, подходящи за възрастта играчки за езда. Твърде много от нашите деца нямат физическа увереност и компетентност.
 12. Настолна или две подходяща за възрастта настолна игра за насърчаване на съвместната игра и решаването на проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *