Ценни съвети за избор на смартфон от totalshop.bg

С отличните нови флагмани от Apple, Google и Samsung, които се борят за вашето внимание, както и десетки висококачествени други вариянти за тези с ограничен бюджет , изборът на правилния смартфон никога не е бил по-голямо предизвикателство.
Но ние сме тук, за да помогнем.

Ценни съвети за избор на смартфон от totalshop.bg

Нашето ръководство, създадено заедно с онлайн магазина за дребна и едра техника Tотал Шоп за закупуване на смартфон обхваща всичко, което трябва да знаете, преди да купите, включително операционна система, размер на екрана, камера, процесор и цена.
Използвайте този съвет, за да сте сигурни, че ще получите най -добрия телефон за вашите нужди и бюджет.

9 бързи съвета за избор на смартфон


iOS е по -лесен за използване; Android ви дава по -голям избор. Ако чудите какво да избере – iOS и Android, изберете iPhone, ако искате нещо, което е лесно за използване и получава първо най -горещите приложения и най -актуалните актуализации на софтуера. Android е по -добър, ако искате по добър на хардуер и по -достъпни опции.

Не плащайте повече, отколкото ви трябва за телефон. Докато iPhone 8, Galaxy S8 и премиум телефоните с Android започват от около 1200 лв и стигат до над 2000 лв, има много техни аналози за цени от 500 лв

Изберете екрана с правилния размер. Купете телефон с екран по-малък от 5,5 инча, ако използването на една ръка е важно за вас или ако имате по-малки ръце. Купете телефон с по-голям екран, ако обичате да гледате много видеоклипове, да играете игри или искате да се възползвате от режима с много прозорци в Android . Все пак производителите на телефони сега правят телефони с голям екран, като например 5,8-инчовия Galaxy S8, които удобно се вписват в едната ръка благодарение на по-големите съотношения на страните 18: 9.
За дисплея на телефона качеството и яркостта на цветовете са по -важни от разделителната способност. 4K екран на телефона е хубаво да има, но прекалено много. Обърнете повече внимание на това колко ярък е дисплеят, така че ще бъде лесно да се види на открито и колко пъстър е панелът (AMOLED панелите са по -добри от LCD в това отношение). Най -новите телефони предлагат висок динамичен диапазон (HDR) за показване на още повече цветове.
Игнорирайте мегапикселите на камерата. Наред с живота на батерията, камерата се превърна в най -важната функция на смартфона. Обърнете внимание на спецификации като бленда (по -малките числа са по -добри) и специални функции като двойни лещи и оптична стабилизация на изображението. Игнорирайте мегапикселите. Вижте най -добрите телефони с камера за нашите най -добри снимки.

Процесорът има по -малко значение от преди. Дори телефоните от среден клас вече предлагат достатъчно добра производителност за повечето потребители. Но ако искате най -много енергия за игри и разширена реалност, купете телефон с Android с процесор Snapdragon 835 . Най- A11 Bionic процесор в iPhone 8, 8 Plus и iPhone X е най-бързият мобилен чип все още.

Не се задоволявайте със смартфон, който издържа по -малко от 10 часа при зареждане. Вижте нашия списък с най-дълго работещите телефони въз основа на Теста на батерията на Tom’s Guide (сърфиране в мрежата през 4G LTE), за да разберете кои устройства ще ви прекарат през деня с едно зареждане. Дори бюджетните телефони сега могат да се похвалят с дълготрайни батерии.
Вземете поне 32 GB памет. Телефоните с 16 GB са измама, дори и да са бюджетни модели. Изберете 32 GB, ако можете да съхранявате повече игри, снимки и видео. 64GB е новият стандарт за водещите телефони. Слот за microSD карта е хубаво да има за разширяване на съхранението, но е налице само на определени телефони с Android.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *