Каски за мотор – въпросът е защо ще са ни необходими плюс точно как да изберем подходяща


Едва ли е на лице фен на бързите скорости, който да притежава необходимост от убеждаване от сериозността на оригиналните каски за мотор.

Всеки един голям моторист дори е превърнал каската в нещо значително повече от водеща мярка за сигурност. Плюс това тя е и аксесоар, съставна част от пълната визия на човека с мотор, както и допълнение към изгледа на дадения мотоциклет.

Но в действителност въпреки, че необходимостта от каски за мотор да прилична на повече от очевидна, често пъти новаците фенове или по-самоуверените водачи решават да ги изключат, защото ги намират за много неудобни, прекалено скъпо струващи или ненужни.

Но инвестицията в качествена каска е нещо, което е възможно да запази живота на шофьора, да го спаси от травми и да му спести много неприятни изживявания от удар, лоши метеорологични предпоставки и други подобни.

Какво е нужно да вземате предвид преди избирането на каска?

Пазарът предоставят огромен вариант от индивидуални модели и ценови класове каски за мотоциклет.

Причините, които вие трябва да имате предвид при избор на моторна каска, са колко е здрава, самата марка, сертификат, удобство, дизайн, разбира се, крайна цена също макар не абсолютно винаги тя да е напълно сигурен критерий за качество.

Трябва да сте взели размери на обиколката на главата си, преди да отидете в физически магазин за каски за мотор, макар че в крайна сметка ще трябва да пробвате различни типове, за да прецените кой е най-добрият за вас конкретно. Съществуват 3 различни форми на главата: по-дълга, средна и кръгла.

Най-вероятно ще избирате моторна каска директно на място в оторизиран физически магазин, затова и да не можете да решите каква точно форма мото каска ви е нужна, експертите гарантирано ще ви съдействат.

Каква е идеалната каска?

Мото каската е нужно да ви бъде приятна, а точно това значи да не бъде нито прекалено стегната, нито твърде разхлабена. В идеалния вариант тя залепва точно на главата ви и леко по-леко ще я усетите като естествена неразделна част от тялото и екипировката.

Добра идея е да вземете под внимание на факта, че каските за мотор се отпускат след кратка употреба. Когато се опитате да я свалите, каската не бива да излиза лесно, а докато разклатите глава, каската не е нужно да се движи.

Ако по главата ви има протривания, червени белези или други наранявания след проба и малко носене, тогава не сте взели правилен модел.

Препоръчително е мото каската ви да има достатъчно отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава вашата видимост.
Качествен сертификат
Разбира се, много повече от важен е сертификатът на каските за мотор, тъй като той ви дава гаранция годност и безопасност. Стандартите за качество са:
● DOT (сертификат за съвсем малко ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че каската е годна за състезания, който важи за Великобритания).

Моторните каски са много повече от аксесоари, които може да откриете в сайта ти мото каски.

Те са нещо, което би могло да запази здравето и живота ви, затова не ги подценявайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – независимо реално дали планирате той да е дълъг, или наистина кратък.

В края на краищата, най-главната част от пътуването е не само да стигнете до окончателната цел, но и след това да се приберете у дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *