Капкови маркучи и поливна система – Каква точно ще e главната разлика ?

Като решите точно как да изграден Вашият зелен двор, важно съществено значение може да бъде какъв тип система за поливане ще поставите. Поливането на вашия собствен зелен двор е с решаващо значение, ако наистина желаете да създадете дори една обикновенна трева.

поливни системи


2 сред най-използваните с-ми на поливане на заелени площи са капково напояване и системи за поливна. Ако наистина не сте точно уверени коя е разликата м/у именно тези две системи, все пак ние ще ти покажем какви точно са те и може да спомогнем да определите кое точно е за твоите нужди и обработването на градината ви.
Дефиниране на системите за капково напояване и пръскане
Въпреки че съществуват 2-3 решения на системите за капково напояване, ние искаме да разкажем за основния вид, който обикновено се ползва, когато става въпрос за двоворе на къщи и офис згради.
Напояване с капки
Тези системи за капково напояване пуска водата по правилен метод. Като ползвате много на брой издължени пластмасови тръби, капковото напояване най-често е ниско до земята, така че по-малко вода да се губи от изпарението. На редовни интервали или пък в зависимост от модела на двора, в тези тръби за поливане има дупки, да е в състояние водата да изтече.
Както ни показва наименованието, системата за капково напояване позволява тази вода да капе директно върху почвата, заобикаляща растението, където се локализира отвора.
Система за напояване
В контраст от тях, системата за напояване разпространява водата в много по-голяма площ, контролирани граници. Докато новите системи за напояване с капки се намират над почвате, докато говорим за спринклерите, тръбите са под земята, като единствено главите които пръскат се виждат над земята.
Когато се влючат, тези с-ми пръскат големи количества чиста вода, за да напоят значително количество пространство. Пръскащите устройства, настанени от професионални озеленители, могат да са сложени точно така, че вашият зелен двор да има необходимото количество покритие от вода, без тревни площи да останат без вода.
На информация за различията между системата за капково напояване и системите за напояване, може да получите доста добра представа за тази стъпка, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако към момента не сте сигурни, е препоръчително да знаете плюсовете и минусите на двете системи за поливане.
Плюсове и минуси за напояване с капки
Плюсове :
Драстично намалява водните отпадъци
Финансово по-добре е за отделно напояване на тревата
Намаля в пъти ерозията по почвата
Много лесен за инсталиране
Намаля инфекцията на тревата поради пренасищане
Плюсове и недостатъци на системите за напояване
Плюсове :
Добър избор за всички различни типове почва
Възможно е с програма да извършва работа с таймер
Тръби сигурни в почвата
Полива много лесно големи тревни площи
Възможно е да се сложат допълнения като например пестициди и хранителни вещества за тревата.

Подробна информация са поливните системи ще намерите на www.bielagro.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *