Как леките коли за скрап се рециклират

Някога замисляли ли сте се точно как се рециклират автомобилите, през точно колко процеси преминават, какво точно се случва в тях.

 рециклиране на стари коли

1-во след като изберете, кой да отнесе автомобила ви за скрап е той да ви изплати договорената парична сума, приготвяте документите за собственост и пренасят леката кола, после се разполага на площадката там където ще стартира нейната подготовка.

Стартира се с главният елемент от позиция на сигурност – горивния резервоар. Горивото се изпразва и след това дадения резервоар се отстранява. Повода е, че точно там стоят бензинови пари и при най-малката искра възможно е да гръмне.

След премахване на резервоара се преминава към втора стъпка

Елиминиране на много други течности от колата.

Премахва се моторното масло от двигателя, при положение, че то се налива в специални варели и се отделя за друго преработване. същият метод се изпълнява за антифриза, водата за чистачките и някои други течности ако са на лице.

Климатичния фреон също така е нужно да е събран с нужната методика и да не се пуска във въздуха.
Акумулатора се разкача и се отделя за друго обработване, има олово в себе си и много други химикали като пример електролити. Акумулаторните батерии са с различна рециклируема процедура.

В другата стъпка леката кола се гласи за елиминирането на елементите с неметално съдържание, като могат лесно да са откачени и отделени от автомобили. Точно тук са гуми, стъкла, пластмасови борни, огледала и други подобни компоненти.

След цялото това колата би могла да се пресира

Така също се постига по компактен вид за превоз и съхраняване. Доста често не се пресоват, а направо се поставят на поточна линия като ги отвежда в една много голяма машина, която ги смила на по-малки парченца.

Тя се нарича дробилка, подобно на мелачаката на работа, като нарязва хартията на по-малки парченца.
Накъсаната срап, която се получава е лесна да е почистена от елементите с неметално съдържание, като това се осъществява най-бързо с голям магнит, като изтегля металните частици.

Във воден резервоар може да се отдели пластмасата и платовете от алуминия, които не са премахнати.
И така в крайна сметка вашия собствен лек автомобил се разпокъсва и прегрупира. Крайната скрап е комфортна за транспортиране и може спокойно да се разнася до най-различни места по света или просто до някой завод, където ще я купят.

Точно там тя бива отливана и претопявана в чисто нови фигури, заготовки и ламарини за създаване на разнообразни изделия от метал.

В сайта на rovotel.com ще намерите пълна информация за изкупуване на стари коли

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *