Какво реално би трябвало да знаете за цикленето на паркетната настилка

parquet flooring

Защо точно е изключително важна редовната грижа за нормалния паркет?

Планирате ли циклене за паркетната настилка? Естественият паркет ще е 1 от нещата, където създават най-голям комфорт в дома ви.

И не само това, паркета притежава доста качествени топлинни и шумоизолационни предимства и даже при сравнително грешна поддръжка, отново да има дългогодишен живот.

В случай, че искате ефективно да се запази в добро положение също, е наложително да отделите специфични грижи за естествения паркет.

Разбира се, ако искате да се случи това, той трябва реално да бъде държан и в хубаво състояние, понеже в противен вариант рискувате паркетната настилка не просто да започне да изглежда демоде, но също така и да скърца, да се надува и да ви дразни.

Цикленето на паркет е важно, ако наистина желаете да запазите красивия цвят на паркетната настилка, също така и неговата цялост. Естественият паркет е ценна настилка, която много лесно може да заприлича на нова.

Какво стои зад термина циклене и какво е наложително да разбирате за него?

Цикленето на паркетната настилка е чистене на естествения паркет от стария лак, което премахва и абсолютно всички зацапвания, неравности, драскотини и вдлъбнатини по него.

Точно така старата настилка се обновява, без да е нужно да се подменя, което ви спестява финанси, време от деня и други ценни ресурси. Цикленето се върши със специализирани паркето-шлифовачни уникални машини, на които се слагат най-различни видове шкурки, които премахват най-горния слой на паркета.

Ако случайно също паркетната настилка ви е значително изхабена и повредена, може да трябва демонтаж, почистване и изцяло нареждане на паркетните плочки, като в процеса е възможно да потрябва да закупите напълно нови такива, при вариант че някои от сегашните се окажат неизползваеми.

Най-важните съвети от Циклене.БГ

Повечето професионални фирми за машинно циклене на паркетната настилка разполагат с всички необходими материали за смяна на стара настилка с нова, ето защо няма да бъде нужно вие да се занимавате с откриването на нови паркетни плочки.

Точно след цикленето на паркетната настилка, празнините се пълнят със стърготини и смола без цвят. За финал се полага лак, като ако желаете, дървената настилка е възможно да бъде байцван или боядисан в друг цвят.

Понеже цената за машинно циклене на паркетната настилка варират в зависимост от облика на настилката, подредбата му и материалите, с които ще бъде третиран, препоръчително е да направите предварителна консултация с компания.


Грижата за вашия собствен естествен паркет е важна, защото това е инвестиция в една от най-добрите типове паркетни настилки, които биха могли да имате в жилището си.

Без значение дали става дума за паркет, който е в дома ви от много години насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е важен елемент от дългия му живот.

Последвайте връзката и разберете повече за редене на паркет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *