Защо точно прилагането на ментална математика е полезно?

ментална аритметика

По всяка вероятност знаете за способностите на азиатските деца да пресмятат със скоростта на калкулатор, плюс това без да ползват каквито и да са техника и материали.

Вероятно сте искали малчуганът ви да бъде до такава степен развито. Изпълняването на тази мечта вече далеч не е така сложна, тъй като именно тези, на пръв поглед магически способности, реално могат да са придобити след организирането на курс по ментална аритметика.

Днес няколко по-големи центрове за обучение предлагат детско обучение, запознавайки ги със същността и последователността за прилагане на ментална математика. Точно този различен начин притежава и доста преимущества за бъдещото образование на малчуганите.

Придобиване на умения за бързо ментално смятане

Доста често в децата се забелязват трудности в пресмятането наум, може и когато е въпрос за основни изчисления.

Използването на аритметични модели на умствена математика увеличава значително скоростта и точността, с която може да е пресметната дадена задача ментално. Постигането на хубави резултати разбира се е обвързано с множество тренировки и задачи, за да е отлично усвоена методиката.

Точно след обучението си по умствена аритметика, детенцето успява да си обрисува сметките за минималното време от няколко секундички, а даже и за части от секундата, и съответно много бързо да отговори след изваждане, събиране, умножение или деление.

След необходимо дълго обучение – някъде около година, даже и по-малки деца ще могат да пресмятат изцяло ментално големи четири или пет цифрени числа.

Разгръщане на мозъка чрез ментална аритметика софия

Обичайното обучение по аритметика, през което всеки един е преминал в училище, развива най-вече лявото полукълбо. Научни изследвания много отдавна са установили, че дясната част на мозъка отговаря за обработването на невербалната информация.

Всичко това ще рече, че работата с изчислителни образи, които създава мозъкът, стимулират подобрението на дясното полукълбо, тъй като то върши работа с образи и символи.

Смятащите тренировки, които се прилагат в умствената математика, са насочени в подобрението на 2-те полукълба на мозъка.

Повишаване успехите по другите училищни предмети

Въпреки и с просто математическо-изчислителна насоченост, курсовете по умствена аритметика подобряват паметта като по този начин засилва концентрацията. След като се усвои методиката на иновативния метод, дечицата усъвършенстват и резултатите си по другите предмети в училище, наред с пресмятанията.

Причините се дължат основно в комплексната програма на обучението по умствена математика, като подобрява както менталните усещания, така и слуховите,тактилните и зрителните заложби на малчуганът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *